Haka

af | okt 2, 2017 | 0 Kommentarer

Det første brøl er øredøvende og frygtindgydende, og følelsen bliver ikke mindre når krigsdanserne tramper frem fra mørket. Nu er det jeres tur til at lære Haka, hvor I skal fi nde den indre kriger frem.

”Haka” er en komposition af mange forskellige instrumenter, hvor hænder, fødder, ben, krop, stemme, tunge og øjne udgør en vigtig del af udførelsen, der til sidst skal ende med en stammedans fuld af følelser, passion og samhørighed med jeres kolleger.

Denne traditionelle Maori Stammedans blev oprindeligt brugt som en krigsdans for at intimidere ens modstandere, men blev også brugt som tegn på godt fællesskab eller som en varm velkomst til fremmede. Omdrejningspunktet i dansen er samarbejde, da præcision, takt og samhørighed spiller en meget vigtig rolle.

Først vil jeres Haka-lærer vise jer hvordan Haka skal udøves og derefter er det jeres tur. Dansen er en blanding at enkle dansetrin, traditionelle kampråb og jeres mest skræmmende ansigtsudtryk.

Alt efter antallet af deltagere vil man enten lære dansen som et samlet krigshold og senere blive delt op, eller blive delt op i flere konkurrerende hold fra start. Som en ekstra gimmick kan hver gruppe få til opgave at designe deres eget stammekrigstegn.

Når dagens krigsdans sidder på rygraden, er det tid til at intimidere de andre hold gennem frygtindgydende krigsdans og stamme-krigstegn. Når konkurrencen om ”Den stærkeste stamme” er afgjort, vil alle mødes igen til en sidste Haka dans.

Her går det virkeligt løs, og man kan ikke undgå at blive revet med af den bombastiske og emotionelle følelse af samhørighed.