Jetflyvning

af | okt 2, 2017 | 0 Kommentarer

Flyv omkap med dine kollegaer.

Luftfartens herligheder udforskes til det yderste, når der sammen med erfarne jetpiloter og dine meddeltagere opleves loops, rotationer, omvendt flyvning, formationer mm. i op til fem fly samtidigt. Drengedrømmen om at være jetjagerpilot og boltre sig i skyerne som en fri fugl er inden for rækkevidde.

Undervejs kan du kommunikere med dine meddeltagere, der suser tæt forbi – måske har I allerede før take-off aftalt formationer, som jeres piloter koordinerer. Disse er alle erfarne med tusindvis af flyvetimer bag roret i jetfly, så som Alpha Jet, Jaguar, F1 Mirage og Mirage 2000. Det er altså ikke nødvendigt at have pilotcertifikat, da man sidder to i fl yet, og piloten styrer slagets gang.

Dagen starter ved hangaren i lufthavnen med en velkomst og introduktion til piloterne. Dernæst giver piloterne en gennemgang af flyet og sikkerhedsforanstaltninger. Flyet er af typen L-39C Albatross der benyttes til træning i militæret rundt omkring i verden. Der kan opnås hastigheder på 600-700 km/t og accelerationer med op til otte gange jordens tyngdekraft.

Herefter udleveres jeres pilotudstyr og I køres ud på runway’en, klar til takeoff fra Longvic lufthavnen i Dijon. Lufthavnen stammer tilbage fra 1914 og har siden da fungeret som militærbase. Armée de l’Air (det franske luftvåben) er derfor stadig repræsenteret og råder sammen med de kommercielle virksomheder over topmoderne udstyr samt flytræningsfaciliteter.

Flyvningen foregår i luftrummet over Bourgogne’s smukke landskab, med gamle vinslotte og marker. Et dukkelandskab, der står i skarp kontrast til det avancerede jetfly, man befinder sig i.

Når balanceevnen er blevet udfordret tilstrækkeligt, og I igen har fast grund under fødderne, er det tid til en fortjent frokost, og under spisningen er der mulighed for at få en snak med piloterne om dagens oplevelser.

Alle får udleveret et certifikat på dagens flyvning, samt et foto taget i flyet. Det er desuden muligt at få bl.a. pilotdragten med sig hjem som souvenir fra denne enestående oplevelse.