Krebs og Kullen

af | okt 2, 2017 | 0 Kommentarer

Efter en mindre køretur til det sydlige Sverige ankommer I til Kullen. Kullen er et af Sveriges mest storslåede naturreservater. Det er et 8 km langt bjerg, der tilbyder næsten alt, som man kan ønske sig af naturoplevelser.

I har nu mulighed for at opleve denne skønne plet – ligesom ”svensken” selv. Med den ærkesvensk sommertradition, ”kräftskiva”, er hyggen sikret.

En snaps til hver klo. Krebsene koges i en lage af vand, salt og dild – men spises kolde, når de kommer på bordet. Som tilbehør serveres brød, knækbrøk og ost. Det er selvfølgelig en helt central del af traditionen ved et krebsegilde, at I drikker snaps og synger snapseviser til måltidet.

Til et krebsegilde pyntes der op med papirlygter, og deltagerne får en farverig hat og hagesmæk på. Netop en hagesmæk kan være en rigtig god idé, for kampen med de små skaldyr kan være en fedtet affære. Krebsene spises nemlig med hænderne, og det kræver en særlig teknik at få kødet ud af hale og klør.

Ingen krebsegilde uden trubadur, så Vice Versa har selvfølgelig sørget for underholdningen med svenske viser, så den svenske stemning kan lægge sig over selskabet.

Såfremt I ønsker at kombinere krebsegildet med teambuilding, kan vi arrangere små konkurrencer og aktiviteter i området. Og vi tager selvfølgelig forbi Sveriges måske mest omstridte kunstværker, Nimis og Arx. Nimis er en 150 meter lang og op til 15 meter høj skulptur af drivtømmer, som man kan bevæge sig rundt i. På stranden ca. 100 meter fra Nimis ligger en ny konstruktion, som hedder Arx. Det er en 150 tons tung skulptur i sten og beton.

Vi glæder os til at hygge med jer til jeres helt eget ”kräftskiva”.