Stop Motion

af | okt 2, 2017 | 0 Kommentarer

Vice Versa give dig og dine kollegaer en enestående mulighed for at blive instruktører på jeres helt egen Stop Motion film.

Når man taler om Stop Motion findes der to retninger. Clay Animation som er metoden hvor man anvender modellervoksfigurer – som man kender det fra Walter og Trofast. Den mere traditionelle form kaldes blot Stop Motion, og her arbejdes der med en flytte-tegnefilms teknik, som bl.a. ses i Cirkeline filmene.

Først vil vores erfarne filmfolk forklare grundprincipperne bag optagelserne. Som udgangspunkt tager man et billede, flytter ganske lidt på figuren og tager herefter endnu et billede, men man skal holde tungen lige i munden hvis bevægelserne skal virke naturlige. Normalt skal man minimum bruge 12 fotos for et enkelt sekundets film. Filmen skal forberedes grundigt, en historie skal opdigtes, kameravinkler og beskæring skal fastlægges og det er nødvendigt at udarbejde et storyboard.

Dagen kan bruges som en samarbejdsøvelse, hvor I vil blive inddelt i grupper. Herefter er det muligt at konkurrere grupperne imellem, og se hvem der kan lave den bedste film. I kan også vælge at samarbejde på tværs af grupperne og sammensætte de forskellige scener til én film – denne kan f.eks. tage udgangspunkt i virksomhedens historie, værdier eller bare en sjov episode. Det vil naturligvis også være muligt at anvende kendte figurer og baggrunde, eller nyfortolke en kendt historie.

Når alle billeder er i kassen, er det på tide at indspille lyd og redigere filmen med passende lydeffekter.

Efter en lang og spændende dag med store kreative udfordringer, er det tid til en afslappende filmpremiere. I kan f.eks. se jeres færdige film på storskærm i ægte biografstemning med popcorn, cola og slik.

Det er selvfølgelig også muligt at inkludere prisoverrækkelser og takketaler. Alle deltagere får naturligvis en dvd af filmen med hjem til evigt eje.